+31 619343589 info@huis68.nl

Omgeving

omgeving

Ontdek de omgeving

De Hanzestad Zwolle is een bezoek meer dan waard.  Trek er gerust meerdere dagen voor uit, want één dag is niet voldoende om de stad te beleven.

De oude binnenstad heeft veel bezienswaardigheden, zoals Museum de Fundatie en Waanders in de Broeren, restaurants met culinaire hoogstandjes  zoals de Librije, gezellige terrasjes en verschillende kroegen. Een gezellige binnenstad met vele gastvrije winkeliers en genoeg mogelijkheden voor een avondje uit, zoals theater de spiegel.

Wij hebben de top 10 hot-spots van Zwolle voor u op een rij gezet.

Museum de fundatie

Bezoek Museum de fundatie met iconische wolk. Grote hoeveel eigen kunst en wisselende tijdelijke tentoonstellingen. Vanuit de Wolk heeft u een spectaculair uitzicht over Zwolle.

Boekenwinkel

Waanders in de Broeren, de mooiste boekenwinkel van Nederland. Wordt door velen de mooiste boekhandel van Nederland genoemd. Gevestigd in de Broerenkerk, een monumentaal kerkgebouw met een rijke historie.

Grote kerk

Breng een bezoekje aan de grote kerk, het kloppende hart van de Zwolse binnenstad. Hier gaan spiritualiteit en cultuur hand in hand samen.

Stadstoren van Zwolle

Beklim de peperbus. De stadstoren van Zwolle, die vanaf boven in één oogopslag de gehele binnenstad van Zwolle laat zien. Tijdens de openingstijden van de basiliek is de toren te beklimmen. Met zijn 236 treden, een behoorlijke klim, maar meer dan de moeite waard.

Sassenpoort

De Sassenpoort. In de stadsmuur van Zwolle gelegen stadspoort die werd gebouwd eind 14e en begin van de 15eeeuw als onderdeel van de stadsverdedigingswerken.

Winkelen

Shoppen maar. Zwolle is de grootste en veelzijdige shopstad van Overijssel. Van authentieke winkeltjes tot hippe concept-stores en van trendy juice-bars tot luxe boetiekjes. De Sassenstraat staat zelfs in de top 10 van leukste winkelstraten van Nederland en laat huis68 nou net in die straat staan..

Culinaire hotspots

Smullen bij de culinaire hotspots. Schuif aan in een van de vele sfeervolle restaurantjes en cafés nabij huis68. De menukaart staat boordevol streekeigen lekkernijen. Van 3 sterren tot vingerfood, er is voor elk wat wils.

Fietstaxi

Verken de stad per fietstaxi. Een rondtour langs de mooiste plekjes in de binnenstad. Een uur lang genieten, een echte aanrader!

Stadswandeling

Maak een stadswandeling. Zwolle is een uitstekende stad voor een stadswandeling of rondleiding. Of u nu komt voor de rijke historie of om er te winkelen. Via zwollemetgids.nl vindt u alle benodigde informatie.

Varen

Vaar door de grachten. Huur een sloep, kano, sup of waterfiets en vaar een rondje stadsgracht. Laat u zich liever varen? Dan is een rondvaart in een luxe sloep de Blauwvinger echt is voor u. De schipper vertelt leuke wetenswaardigheden over de stad. Er zijn diverse bedrijven waar u een tochtje op het water kan boeken.

Voor uitgebreide informatie kunt u terecht op de website: www.visitzwolle.com of bij het plaatselijke  toeristische informatie punt in Zwolle. Dit bevindt zich in het Zwolse balletjeshuis aan het Grote Kerkplein 13. Zeker de moeite waard om te bezoeken. Het Zwolse balletjeshuis is in 1845 geopend en sindsdien is er vanbinnen bijna niets veranderd. Niet alleen het interieur is een lust voor het oog, de ouderwetse snoepjes die u er kunt kopen prikkelen de zintuigen.

Neem contact op

Telefoon

+31 619343589

Adres

Sassenstraat 68 8011PD Zwolle

Beschikbaarheid controleren?